Lactatiekundige praktijk Westland

Ervaringen

Linda
Na veel oefenen, telefonisch advies van Christine,  veel geduld vanuit ons en inzet van Quint dronk Quint, 2 weken na zijn geboorte, voor het eerst aan de borst. We zijn ontzettend blij dat het uiteindelijk gelukt is en Christine ongelofelijk dankbaar voor alle energie die ook zij gestoken heeft in de begeleiden, de aanmoediging en het vertrouwen wat zij ons gegeven heeft! Het waren twee pittige weken, maar de investering is het meer dan waard geweest!

Marloes –
Bij ons eerste kindje was overproductie een groot probleem. Klinkt luxe, maar ik had bijna altijd pijn tijdens het voeden en tussendoor en ik moest steeds weer alert zijn op borstontstekingen. Dit keer heb ik op aanraden van Christine en samen met haar een borstvoedingsplan opgesteld, al in de zwangerschap. Zo wist ik van tevoren wat ik zou doen in de kraamweek en hoe ik de productie  kon proberen te minderen. Heel fijn om zo’n plan achter de hand te hebben. Toen de stuwing  weer zo toenam in de kraamweek is Christine langs geweest en nam ze alle tijd om samen de opties te bespreken en om me gerust te stellen. Ik ben heel blij dat het dit keer door de maatregelen zo anders is gelopen. Het is zo fijn om met een goede lactatiekundige te kunnen overleggen,  zeker omdat ik de vorige keer heb gemerkt dat niemand me zo goed kon helpen.  Als je gemotiveerd bent om borstvoeding te geven,  maar dingen zitten tegen,  dan is het  heerlijk om een begripvolle expert bij je thuis te hebben!

Lisanne
Ik heb altijd al geweten dat ik borstvoeding wilde gaan geven. Het was dan ook zo fijn dat het lukte! Toen onze zoon 3,5 maand oud was, en ik hem ging wegen op het consultatiebureau, bleek hij niet voldoende gegroeid. Ik had al langer het vermoeden dat mijn borstvoeding terug liep en dit was te bevestiging. Ik was zo gemotiveerd borstvoeding te geven, maar ik had te weinig melk. Wat nu? Christine kon diezelfde avond nog langskomen en samen hebben we een plan opgesteld om de productie hoger te krijgen. Het was fijn om houvast te hebben aan het plan, en ondertussen regelmatig contact te houden met Christine over hoe het ging.
Superfijne begeleiding op maat! De melkproductie is omhoog gegaan en ik ben super blij dat ik nog steeds borstvoeding kan geven.